28 Şubat 2017 Salı

Excel Veri Doğrulama (Combobox-Açılır Pencere)

           Merhabalar. Bu yazıda veri doğrulamadan bahsedeceğim. Veri doğrulama excel'de bir hücreye sizin istediğinizi değerler arasından seçim yapılmasını istediğiniz durumlar için çok kullanışlı bir araçtır.
           Örneğin isimlerin olduğu bir liste yapıyorsunuz ve şehirler sizin belirledikleriniz arasından seçilsin. Veri doğrulama ile bu işlemi çok rahat şekilde yaparsınız. Bunun artısı aynı değerlerin farklı şekillerde yazılmasını engellemiş olmanız. Bu da  listenizi standart hale getirir ve pivot alma veya diğer işlemlerinizde çıkacak hataları önler.


           Aşağıda bahsettiğim gibi bir örnek mevcut.

             Şehir kısmında sizin belirlediğiniz seçeneklerin gelmesi için şehir sütununda herhangi bir yeri seçin ve VERİ>VERİ DOĞRULAMA butonuna basın. Bu işlemden sonra aşağıdaki gibi bir ekran gelecek.
             Veri doğrulama ekranında "İzin Verilen" kısmında "Liste" seçeneğini seçiyoruz. "Kaynak" kısmında da belirlediğimiz seçenekleri seçiyoruz. Tamam dediğimizde işlem bitmiş oluyor ve aşağıdaki duruma geliyor.
               Şekildeki gibi şehir kısmında combobox oluştu ve sizin belirlediğiniz aralıktaki değerleri seçenek olarak sunuyor. Bu hücrenin altındaki işaret edilen noktadan aşağı doğru çekersek diğer hücreler de aynı şekilde formatlanmış olur. İsterseniz daha sonra aynı yolu izleyerek şehir seçeneklerinizi çoğaltabilirsiniz.

                Örneği linkten indirebilirsiniz.               https://yadi.sk/i/Oxkwflzq3EngcZ

2 yorum:

  1. Merhaba uzun zamandır blog yazıyorum. Karşılıklı olarak tanıtım yazısı yazmak ve web sitelerimiz arasında dost site olarak link sağlamak istiyorum. Sizlerden bu konu ile ilgili geri dönüş bekliyorum. Umarım önerimi kabul edersiniz. İyi bloglar...

    YanıtlaSil
  2. Merhaba hocam, memnun olurum. Bana mail adresimden ulaşırsanız sevinirim. messad@yandex.com

    YanıtlaSil